Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Spaghetti

Spaghetti – najpolularniejszy makaron z kuchni włoskiej

Spaghetti wegetariańskie.

Skład: 40dkg spaghetti 40dkg marchewki 30dkg selera naciowego 2 pomidory oliwa 4dkg orzeszków pinii 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5dkg oliwek czarnych sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Marchewkę, selera pokroić w kawałki. Pomidory bez nasionek pokroić w paseczki. Orzeszki zrumienić na suchej patelni. Czosnek rozgnieść .Na oliwie podsmażyć marchewkę, selera i czosnek.…

Spaghetti mafijne.

Skład: 1 cebula 2 ząbki czosnku tuńczyk w oleju 1 marchewka oliwa 1 łyżka ziół: bazylia, oregano, rozmaryn 30dkg spaghetti 1 łyżka koncentratu pomidorowego 50dkg pomidorów w zalewie 8dkg oliwek czarnych tarty parmezan papryka Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Cebulę posiekać , czosnek przecisnąć przez praskę. Tuńczyka odsączyć. Marchewkę pokroić w kostkę. Na oliwie podsmażyć cebulę…

Spaghetti w sosie mięsno-warzywnym.

Skład: 40dkg spaghetti 2 marchewki pół selera 1 cebula 30dkg dowolnego mięsa mielonego sól, pieprz majeranek 2 łyżki koncentratu pomidorowego puszka pomidorów w zalewie Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Marchew i selera pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Dodać mięso i podsmażyć. Potem dodać koncentrat, pomidory z zalewą, warzywa, doprawić solą, pieprzem,…

Spaghetti ala’Arrabbiata.

Skład: 40dkg spaghetti 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 łyżka oliwy 50dkg pomidorów krojonych z puszki sól, pieprz biały, cukier 5dkg parmezanu albo pecorito romano 5dkg czarnych oliwek Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Cebule i czosnek posiekać. Rozgrzać oliwę i zesmażać na złoty kolor. Dodać chili bez pestek pokrojone na małe kawałki i…