Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti w sosie mięsno-warzywnym.

Skład:

  • 40dkg spaghetti
  • 2 marchewki
  • pół selera
  • 1 cebula
  • 30dkg dowolnego mięsa mielonego
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • puszka pomidorów w zalewie

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Marchew i selera pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Dodać mięso i podsmażyć. Potem dodać koncentrat, pomidory z zalewą, warzywa, doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Gotować ok 20 min. Wrzucić ugotowany makaron i wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *