Skład:
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- tuńczyk w oleju
- 1 marchewka
- oliwa
- 1 łyżka ziół: bazylia, oregano, rozmaryn
- 30dkg spaghetti
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 50dkg pomidorów w zalewie
- 8dkg oliwek czarnych
- tarty parmezan
- papryka
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Cebulę posiekać , czosnek przecisnąć przez praskę. Tuńczyka odsączyć. Marchewkę pokroić w kostkę. Na oliwie podsmażyć cebulę i marchewki. Dodać czosnek i zioła, po minucie dodać koncentrat i wlać zmiksowane pomidory. Podgrzewać na małym ogniu 5 min, przyprawić solą i pieprzem, papryką. Makaron polać sosem i posypać kawałkami tuńczyka, oliwkami i serem.