Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Makarony

Makaron z wątróbką drobiową i pieczarkami

Składniki: 25 dkg wątróbek drobiowych 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 10 dkg pieczarek 1 łyżeczka posiekanej pietruszki 5 pomidorków koktajlowych ½ szklanki białego wina 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka oliwy 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. Grzyby pokroić w plastry, pomidory na połówki. Na patelni rozgrzać…

Japoński makaron pszenny w bulionie

Składniki: 250 g japońskiego makaronu pszennego 1 por 2 marchewki ½ główki kapusty 150 g grzybów shiitake 1 źdźbło trawy cytrynowej 1 l bulionu z kury odrobina oleju chili Sposób wykonania: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W miedzy czasie por, marchewkę i kapustę pokroić w plastry. Grzyby i trawę cytrynową posiekać. Wszystkie składniki wrzucić…

Makaron zapiekany z jabłkami

Składniki; 400 g makaronu wstążki 750 g jabłek 5 łyżek cukru 1 łyżeczka cynamonu 60 g masła 1 łyżka tartej bułki Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na ćwiartki a potem na plasterki, które posypać cukrem oraz cynamonem. Następnie makaron ugotować w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu. W między czasie naczynie żaroodporne wysmarować masłem i…

Makaron z sosem serowym

Składniki: 400 g makaronu tagliatelle 1 łyżka oliwy 2 łyżki masła 200 g serka mascarpone 80 g sera gorgonzola 1 łyżka posiekanych listków bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Oba sery oraz masło podgrzewać na małym ogniu do momentu aż sie rozpuszczą, wówczas zdjąć rondelek z ognia i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie makaron…