Składniki: 400 g spaghetti sól 5 ząbków czosnku 1 pęczek natki pietruszki pepperoni 60 ml oliwy pieprz 1 suszona papryczka chili Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie pepperoni pokroić w małą kosteczkę, którą obsmażyć na rozgrzanym oleju około 2 minut, wówczas dodać posiekany czosnek i smażyć jeszcze przez minutę. Następnie…
Kategoria: Makarony
Spaghetti
Spaghetti z parmezanem
by Marta Strzałkowska • • 0 Comments
Makarony
Makaron w sosie serowym
by Wiktoria Nycz • • 0 Comments
Składniki: 150 g sera grongonzola 250 ml śmietany sól pieprz cukier 150 g szynki parmeńskiej 400 g makaronu 1 pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Ser pokroić w kostkę i roztopić go na rozgrzanej patelni, wówczas dodać śmietanę. Całość wymieszać i doprowadzić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Trzymać na ogniu około 3-5 minut nie przerywając…
Makarony
Makaron z brązowym masłem
by Weronika Dylewska • • 0 Comments
Składniki: 400 g makaronu szerokie wstążki sól 100 g parmezanu 150 g masła Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W miedzy czasie zetrzeć parmezan a masło roztopić na rozgrzanej patelni do momentu, aż stanie się brązowe. Makaron odcedzić, polać go masłem i posypać serem.


-300x300.jpg)
.jpg)