Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Jednogarnkowe

Dania "jednogarnkowe" jak bigosy, fasolki, etc

Zapiekanka*

Składniki: 4-5 ziemniaków lub ryż 30 dag sera żółtego 2 papryki czerwone, 1 zielona pomidor 3 cebule 4 filety z piersi kurczaka włoszczyzna mrożona mieszanka chińska mrożona 10 pieczarek wegeta, sól, pieprz sos miodowo- musztardowy Sposób przyrządzenia: Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie pokroić w kostkę. Filety kroić w kostkę, posypać wegetą, podsmażyć na oleju. Pieczarki…

Świńskie ryjki*

Składniki: 1 kg pieczarek 4 cebule słoik sałatki meksykańskiej 3 czerwone papryki koncentrat pomidorowy 12 parówek cienkich lub cienkich kiełbasek sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki olej Sposób przyrządzenia: Cebulę pokroić w grubą kostkę i zeszklić na oleju, dodać pokrojone w paski pieczarki,podlać wodą i dusić ok.20 min.Paprykę pokroić…

Kociołek po meksykansku

Składniki: 50 dag mielonego mięsa po puszcze białej i czerwonej fasoli puszka pomidorów bez skórki 2 duże cebule 1 zielona papryka 2-3 łyżki oleju 0.5 łyżeczki tymianku sól pieprz do smaku 0.5 łyżeczki papryki słodkiej Sposób przyrządzenia: Fasolę osączyć na sitku. Pomidory rozdrobnic w zalewie, cebulę pokroic w cienkie paski.Rozgrzać w garnku olej ,podsmażyć mięso,dodać…

Mintaj dla dwojga

Filety z mintaja opłukać, pokroić na duże kawałki, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Pokrojoną w kostkę cebulę dusić przez chwilę na maśle, dodać paprykę mieloną, dodać obrane i pokrojone w plastry ziemniaki, a następnie dodać kawałki ryby. Wszystko razem dusić przez 5 min. stale mieszając. Następnie zalać wodą, dodać wino białe półsłodkie, przyprawę…