Składniki: 25 dag ryżu 20 dag cienkich parówek 30 dag bekonu 20 dag langusty (konserwa), 30 dag pomidorów 8 dag margaryny 3 strąki czerwonej papryki 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz i papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Pokrajaną na cienkie plastry cebulę lekko zrumienić na margarynie, dodać pokrajany 'na kawałki bekon i przesmażyć.…
Kategoria: Jednogarnkowe
Jednogarnkowe
Kapuśniak pychotka
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 1 golonka włoszczyzna 1/2 małej białej kapusty (lub ¼ białej i ¼ włoskiej) cebula czerwona listek laurowy, ziele angielskie, kminek sól, pieprz Zaprawa peklująca 1 l wody 1i1/2 łyżeczki soli peklowej 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu 1 łyżeczka kolendry 2 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego Sposób przyrządzenia: Golonkę opalić, dokładnie umyć. Przygotować zaprawę…
Jednogarnkowe
Biała kiełbasa z pieczarkami
by Daria • • 4 komentarze
Składniki: 1kg białej świeżej kiełbasy 1kg pieczarek 3 duże cebule sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kiełbasę umyć, osuszyć, ponakłuwać i obsmażyć . Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć i połączyć z pieczarkami. Posolić i popieprzyć do smaku ale niewiele, ponieważ kiełbasa też jest przyprawiona. Na dno naczynia…
Jednogarnkowe
Chińszczyzna pychota
by madeleinem • • 0 Comments
Składniki: 3 torebki ryżu (paraboiled) 3 piersi z kurczaka, 2 duże marchewki, 1 por, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 5 dag grzybów mun, mieszanka warzywna chińska-mrożona, sos sojowy (nie dodawać soli), 1 Fix do potraw chińskich (Knorr) – mogą być 2, olej do smażenia. Produkty Kamis: 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka czosnku kolorowego,…
Jednogarnkowe
Kociołek z ogniska
by muchowa • • 2 komentarze
Składniki: marchew ziemniaki boczek kiełbasa, nie za tłusta sól 2 duże liście kapusty Produkty Kamis: Suszone pomidory z bazylią i czosnkiem KAMIS majeranek KAMIS pieprz kolorowy ziarnisty Kamis Sposób przygotowania: Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki, to samo robimy z ziemniakami. Boczek kroimy w plastry. Kiełbaskę również kroimy w plasterki. Przygotowujemy garnek żeliwny nad ognisko,…