Składniki: 500 g pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku łyżka masła łyżeczka soku z cytryny sól łyżeczka posiekanego koperku Sposób wykonania:Cebule i czosnek posiekać po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać sparzone pokrojone w plasterki grzyby oraz sok z cytryny.Całość wmieszać i doprawić do smaku solą.Trzymać na ogniu do miękkość.Przed podaniem posypać jeszcze posiekanym…
Kategoria: Grzyby
Pieczarki
Pieczarki duszone
by Anna Farat • • 0 Comments
Składniki: 500 g pieczarek ½ szkl. białego wytrawnego wina 5 łyżek masła ½ szkl. wody łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz ½ cytryny Sposób wykonania: Pieczarki pokroić po czym wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Podlać odrobiną wodą i udusić. Następnie zalać je białym winem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką…
Grzyby
Grzyby z cebulą w śmietanie
by Hanna Pasich • • 0 Comments
Składniki: 600 g grzybów 300 g ziemniaków 1 cebula 1 ½ łyżki masła płaska łyżka mąki 2/3 szkl. śmietany sól pieprz łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Obrane ziemniaki pokroić w kostkę po czym usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na półmiękko. Wówczas wrzucić do nich grzyby pokrojone w plasterki. Trzymać na ogniu do miękkości, wówczas dodać posiekaną…
Pieczarki
Pieczarki smażone z jajkami
by Jagoda • • 0 Comments
Składniki: 500 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 3 jajka sól pieprz łyżeczka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Grzyby pokroić a cebule posiekać i przesmażyć całość na rozgrzanym maśle po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie jajka roztrzepać z dodo datkiem soli, wówczas połączyć z posiekaną natką pietruszki i wylać na pieczarki.…
Borowiki
Borowiki smażone z cebulą
by Malwina • • 0 Comments
Składniki: 500 g borowików ½ cebuli 1 ½ łyżki masła sól pieprz łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania; Grzyby pokroić na plasterki i zarumienić na rozgrzanym maśle po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie posiekać cebulę i połączyć z grzybami i smażyć do miękkości. Przed pdoaneim posypać posiekaną zieleniną.