Składniki: 2 kg grubych żeberek wieprzowych sól Glazura: 1.5 szklanki jeżyn ½ szklanki keczupu ½ szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżeczka sosu chili ½ łyżeczki pieprzu mielonego Sposób przyrządzenia: Składniki sosu zmiksować, przelać do rondla, doprowadzić do wrzenia, gotować mieszając 3 minuty. Żeberka umyć, osuszyć, przyprawić solą. Piec na mocno rozgrzanym grillu…
Kategoria: Grill
Grill
Bosmański kociołek z grilla
by Barbara • • 0 Comments
Składniki: 2 litry wywaru z jarzyn sok z ½ cytryny 1 liść laurowy 40 dkg białej parzonej kiełbasy pokrojonej w plastry o grubości 1,5 cm 15 ugotowanych mini kolb kukurydzy lub 3 duże podzielone na kawałki kilka młodych, ugotowanych ziemniaków 60 dkg odwłoków krewetek w pancerzykach Sposób przyrządzenia: Jest to spolszczona wersja potrawy jednogarnkowej chińskich…
Grill
Guacamole i półmisek rozmaitości
by Marta • • 0 Comments
Składniki : Guacamole: 2 dojrzałe obrane avocado ½ drobno posiekanej cebuli 2 łyżki soku z cytryny 1 drobno posiekany ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Rozmaitości: grzybki marynowane sałata 1 pomidor 1 marynowana papryka marynowane ogórki kiszone ogórki Sposób przyrządzenia: Avocado i pozostałe składniki guacamole rozgnieść dokładnie widelcem lub zmiksować w blenderze. Guacamole ułożyć w…
Grill
Pierożki z mięsem i kapustą pekińska z grilla
by Natasza • • 0 Comments
Składniki: pierożki (kliknij) olej Sos: 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka drobno posiekanej młodej cebulki 1 łyżka drobno posiekanego czosnku Sposób przyrządzenia: Składniki sosu dokładnie wymieszać, odstawić w chłodne miejsce. Ugotowane wcześniej i schłodzone pierożki zrosić olejem, wymieszać. Tak przygotowane pierożki układać na aluminiowych tackach i piec na mocno nagrzanym grillu…
Grill
Pomidorki koktajlowe z grilla
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 10 przekrojonych na połowę pomidorków oliwa z oliwek ocet balsamiczny ulubione zioła drobno posiekane orzeszki sosnowe sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Aluminiową tackę do grillowania posmarować oliwą, ułożyć na niej pomidorki, skropić oliwą wymieszaną z octem balsamicznym, przyprawić solą i pieprzem, piec na dobrze nagrzanym grillu 10 minut. Tak przyrządzone pomidorki nakładać do miseczki, posypać…