Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Grill

Grill: Przepisy na grill’a

Mamy ogromna przyjemność zaprosić do naszej kolekcji dań na grilla. 
Zajdziesz tutaj przepisy od karkówki po ryby każdy jeden przepis na grill został sprawdzony przez internatów. Życzymy udanego grillowania. 

Żeberka z grilla w jeżynowej glazurze

Składniki: 2 kg grubych żeberek wieprzowych sól Glazura: 1.5 szklanki jeżyn ½ szklanki keczupu ½ szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżeczka sosu chili ½ łyżeczki pieprzu mielonego Sposób przyrządzenia: Składniki sosu zmiksować, przelać do rondla, doprowadzić do wrzenia, gotować mieszając 3 minuty. Żeberka umyć, osuszyć, przyprawić solą. Piec na mocno rozgrzanym grillu…

Bosmański kociołek z grilla

Składniki: 2 litry wywaru z jarzyn sok z ½ cytryny 1 liść laurowy 40 dkg białej parzonej kiełbasy pokrojonej w plastry o grubości 1,5 cm 15 ugotowanych mini kolb kukurydzy lub 3 duże podzielone na kawałki kilka młodych, ugotowanych ziemniaków 60 dkg odwłoków krewetek w pancerzykach Sposób przyrządzenia: Jest to spolszczona wersja potrawy jednogarnkowej chińskich…

Guacamole i półmisek rozmaitości

Składniki : Guacamole: 2 dojrzałe obrane avocado ½ drobno posiekanej cebuli 2 łyżki soku z cytryny 1 drobno posiekany ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Rozmaitości: grzybki marynowane sałata 1 pomidor 1 marynowana papryka marynowane ogórki kiszone ogórki Sposób przyrządzenia: Avocado i pozostałe składniki guacamole rozgnieść dokładnie widelcem lub zmiksować  w blenderze.  Guacamole ułożyć w…

Pierożki z mięsem i kapustą pekińska z grilla

Składniki: pierożki (kliknij) olej Sos: 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka drobno posiekanej młodej cebulki 1 łyżka drobno posiekanego czosnku Sposób przyrządzenia: Składniki sosu dokładnie wymieszać, odstawić w chłodne miejsce. Ugotowane wcześniej i schłodzone pierożki zrosić olejem, wymieszać. Tak przygotowane pierożki układać na aluminiowych tackach i piec na mocno nagrzanym grillu…

Pomidorki koktajlowe z grilla

Składniki: 10 przekrojonych na połowę pomidorków oliwa z oliwek ocet balsamiczny ulubione zioła drobno posiekane orzeszki sosnowe sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Aluminiową tackę do grillowania posmarować oliwą, ułożyć na niej pomidorki, skropić oliwą wymieszaną z octem balsamicznym, przyprawić solą i pieprzem, piec na dobrze nagrzanym grillu 10 minut. Tak przyrządzone pomidorki nakładać do miseczki, posypać…