Składniki: arbuz pokrojony w plastry (ok. 1,5` kg) sok z 2 cytryn 2 łyżki miodu 2 łyżeczki wody szczypta otartej skórki z cytryny sól, pieprz kajeński do smaku Sposób przyrządzenia: Arbuza wraz ze skórą pokroić w plastry o grubości około 2,5 cm. Pozostałe składniki wymieszać i używając pędzelka posmarować nimi plastry arbuza. Piec na mocno…
Kategoria: Grill
Grill
Stek po chłopsku z grilla
by Krystyna • • 0 Comments
Grill
Wegetariański szaszłyk z grilla
by Joanna • • 0 Comments
Składniki: 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 3 małe cukinie 10 grzybów leśnych lub pieczarek 20 dkg miąższu dyni 1 łyżeczka posiekanego tymianku 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu oliwa sól, pieprz, granulowany czosnek Sposób przyrządzenia: Paprykę oczyścić, usunąć nasiona. Grzybom odciąć trzony, cukinie pokroić w plastry, dynie podobnie. Wszystkim składnikom szaszłyku starajmy się nadać podobne wymiary…
Warzywa z grilla
Młoda cebulka i papryka z grilla
by Marta • • 0 Comments
Składniki: 10 cebul dymka wraz z zieloną częścią 10 niedużych kolorowych papryk o długich strąkach 1/3 szklanki oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulkę i paprykę umyć, osuszyć. Cebulkę oczyścić, paprykę przekroić na połowę, usunąć nasiona, oczyścić. Tak przygotowane skropić olejem (idealny jest olej w sprayu) przyprawić solą i pieprzem. Piec na średnio nagrzanym…