Składniki: 8 świeżych śledzi Marynata: tymianek sól, pieprz, chili 2 posiekane ząbki czosnku 5 łyżek oliwy Sposób przyrządzenia: Jako że śledzie kupujemy zazwyczaj w postaci schłodzonych tuszek należy zwracać szczególną uwagę na ich świeżość. Powinny mieć one ciemno czerwone łuki skrzelowe, szkliste, przezroczyste gałki oczne, po naciśnięciu palcem mięśnia powinny wracać do poprzedniego położenia, mieć…
Kategoria: Grill
Ryby z grilla
Aromatyczny filet z pangi z grilla
by Robert • • 0 Comments
Grill
Leszcz z grillowany w liściach kapusty
by Robert • • 0 Comments
Składniki: 1 duży sprawiony leszcz 2 łyżki mielonego czosnku 1 łyżka mielonego imbiru ½ szklanki pokrojonej w drobną kostkę cebuli ½ szklanki drobno posiekanych pomidorów posiekana natka pietruszki, szczypiorek, koperek sól, pieprz do smaku sparzone liście kapusty lub aluminiowa folia Sposób przyrządzenia: Sprawionego leszcza ponacinać na głębokość 5 mm. Oczywiście nacinamy boki w poprzek ryby.…
Grill
Najsmaczniejsze żeberka z grilla
by Maria • • 0 Comments
Grill
Brzoskwinie z grilla
by Maria • • 0 Comments
Składniki: 8 twardych, dojrzałych brzoskwiń po kilka goździków na każdy owoc 1 łyżka mielonego cynamonu 1 szklanka cukru listki mięty Sposób przyrządzenia: Ruszt grilla nasmarować olejem. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodą, skórę u nasady brzoskwini naciąć w kształcie litery X, na 30 sekund zanurzyć owoc we wrzątku, natychmiast schłodzić w wodzie z lodem. Ostrym…