Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Najsmaczniejsze żeberka z grilla

Składniki:

  • 2 kg świeżych, grubych żeberek wieprzowych
  • sól, pieprz, chili

Sos:

  • 3 łyżki oliwy
  • 3 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 2 szklanki keczupu
  • 2 szklanki bulionu drobiowego ( nie solony)
  • 7 łyżek sosu sojowego
  • 6 łyżek brązowego cukru
  • 4 łyżki melasy
  • 3 łyżki czerwonego octu winnego

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone płaty żeberek przyprawić solą, pieprzem i chili, odłożyć na kilka godzin do lodówki. Tak przygotowane żeberka zrosić oliwą i piec umieszczone na aluminiowych tackach przez około 2 godziny na dobrze nagrzanym grillu. W Czesie pieczenia odwracać kilkakrotnie. W międzyczasie przyrządzić sos. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek, smażyć mieszając przez 30 sekund. Dodać pozostałe składniki, powoli gotować mieszając przez około 30 minut. Tak przyrządzony sos możemy przechowywać w lodówce do 7 dni.
upieczone żeberka podzielić na porcje, polać obficie sosem, wymieszać, odstawić na 2 godziny. Po tym czasie możemy żeberka podawać na zimno lub ponownie podgrzać uważając aby się nie przypaliły. Pychota, polecam.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *