Składniki: pierś gęsi razem ze skórką kilka ząbków czosnku majeranek sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zemleć w maszynce. Następnie czosnek rozetrzeć razem z solą i doprawić nim mięso. Dodając jeszcze pieprz oraz majeranek, Całość dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce. Idealny do posmarowania chleba.
Kategoria: Dodatki
Dodatki
Chrupiący boczek z sosem sojowy
by Patrycja Galant • • 0 Comments
Dodatki
Olej z ostrą papryką
by Mielna Perz • • 0 Comments
Składniki: ½ l oleju słonecznikowego 5 świeżych ostrych papryczek Sposób wykonania: Olej podgrzać na patelni na małym ogniu. Papryczki przekroić na pół i wrzucić do oleju. Wymieszać i zdjąć z ognia, odstawić na 12 godzin. Po tym czasie olej zlać do butelki z ciemnego szkła i odstawić w ciemne i chłodne miejsce.
Dodatki
Ciasto na pierożki wonton
by Roksana Sobecka • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ szkl. mąki pszennej sól 5 łyżek wrzątku ½ łyżeczki smalcu Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia po czym dodać do niej sól po czym przelać ją do mąki. Wymieszać szybkimi ruchami drewnianą łyżką. Następnie dodać smalec i całość dokładnie wyrobić, aż powstanie elastyczne ciasto. Podzielić go na części i rozwałkować.
Dodatki
Grzanki z gorgonzolą i czarnymi oliwkami
by Ptryk Juraszek • • 0 Comments
Składniki: 4 kromki chleba 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 150 g gorgonzoli Pasta z czarnych oliwek: 200 g czarnych oliwek 50 g filecików anchois z puszki 2 łyżki kaparów 2 ząbki czosnku starta skórka i sok z 1 cytryny 10 łyżek oliwy Sposób wykonania: Wszystkie składniki podane na pastę wrzucić do robota kuchennego i…