Składniki: 600 g ugotowanych ziemniaków 100 g kaszy gryczanej 3 łyżki smalcu 1-2 cebule sól pieprz 1 surowe jajko Sposób wykonania: Kaszę zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 5-6 minut po czym ją odcedzić i odstawić do ostygnięcia. W między czasie cebulę posiekać i zeszklić ją na smalcu, wówczas wrzucić kaszę. Nie przerywając mieszania smażyć…
Kategoria: Dodatki
Dodatki
Ciasto na uszka
by Krystyna Zwolińska • • 0 Comments
Dodatki
Farsz z cielęciny i jarzyn do pierogów
by Olga Szwed • • 0 Comments
Dodatki
Farsz z suszonych grzybów i szynki do pierogów
by Joanna Adamczak • • 0 Comments
Składniki: 150 g suszonych grzybów 200 g wędzonej szynki 1-2 cebule łyżka masła sól pieprz 1-2 łyżki tartej bułki jajko Sposób wykonania: Grzyby zalać odrobiną wody i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować po czym zemleć w maszynce razem z szynką. Następnie cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niego grzyby i…
Dodatki
Chrzan z borówkami – Adama
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 5-6 łyżek startego chrzanu łyżka soku z cytryny 5 łyżek dżemu borówkowego 2-3 łyżki czerwonego wytrawnego wina sól łyżka miodu Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Przed podaniem mocno schłodzić. Idealny do mięs, jajek i wędlin.