Składniki:
1 świeży ananas lub ananas z puszki
50 dkg dobrego tłustego twarogu
8 łyżek cukru
1 szklanka śmietany kremówki
8 łyżek soku pomarańczowego
4 dkg czekolady
garść rodzynek
Składniki:2 szklanki śmietany kremówki4 żółtka20 dag. cukru30 dag. truskawek3 łyżeczki żelatyny Sposób przyrządzenia::Żelatynę zalać połową szklanki gorącej wody i mieszać , aż się rozpuści. Kremówkę schłodzić i ubić na puch. Żółtka utrzeć z cukrem do białości , a następnie wymieszać ze schłodzoną żelatyną. Truskawki obrać, przetrzeć przez sitko i połączyć z żółtkami i żelatyną. Do…
Składniki:4 szklanki mleka1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku (na dwie szklanki mleka)1/2 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu czekoladowego (na dwie szklanki mleka) Sposób przyrządzenia:Mleko podzielić na dwie półlitrowe porcje (po dwie szklanki).Jedną porcję odstawić, z drugiej odmierzyć cztery łyżki, dokładnie rozprowadzić budyń waniliowy. Resztę mleka zagotować w rondelku z dwiema łyżkami cukru, dodać rozprowadzony proszek…