Składniki: 2 opakowania budyniu waniliowego 25 dkg masła 2/3 szklanki cukru Sposób przyrządzenia:Budynie ugotować z cukrem według przepisu na opakowaniu, z tym że w proporcjach na jedno opakowanie -ugotować dwa budynie, muszą być gęste. Jak masa wystygnie zmiksować z masłem i gotowe.Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” Agap
Kategoria: Kremy
Kremy
Krem do deserów
by agap • • 0 Comments
Składniki: 1/2 l. mleka (czyli 2 szklanki ) 2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanejok. 1/3 szklanki cukrucukier waniliowykostka masła Extra (200 lub 250g- bez różnicy) Sposób przyrządzenia:W 1 szklance mleka rozmieszać obie mąki, a 2-ą szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Jeśli po rozmieszaniu mąki w zimnym mleku zostały grudki- przelać całość…
Kremy
Krem z bananów
by Bahus • • 0 Comments
Kremy
Krem kawowy w czekoladowych kubeczkach
by Klaudusia • • 0 Comments
Składniki(na 8 sztuk): 20 dag deserowej czekolady 4 żółtka 5 łyżek cukru 5 łyżek mocnego naparu kawy 2 łyżki rumu szklanka bitej śmietany 8 czekoladowych ziarenek kawy łyżeczka żelatyny Instant Sposób przygotowania: 1. połam czekolade na małe kawałki, włóż do miski i postaw ją na rondlu z gorącą wodą. Podgrzewaj na parze, aż czekolada sie…
Kremy
Korzenny krem kokosowy
by kama • • 0 Comments
Składniki: • 1 łyżeczka cynamonu • 1 łyżeczka świeżo startej gałki muszkatołowej • 1/2 łyżeczki sproszkowanych goździków • 300 ml śmietany 22-proc. • 10 dag cukru brązowego • 250 ml mleczka kokosowego • 3 jajka • 2 żółtka do dekoracji • bita śmietana • uprażone wiórki kokosowe Wykonanie: Do garnuszka o grubym dnie wlać śmietanę…