Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kremowa pszczółka

 Składniki:
4 szklanki mleka
1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku (na dwie szklanki mleka)
1/2 szklanki cukru
1 opakowanie budyniu czekoladowego (na dwie szklanki mleka)

Sposób przyrządzenia:
Mleko podzielić na dwie półlitrowe porcje (po dwie szklanki).Jedną porcję odstawić, z drugiej odmierzyć cztery łyżki, dokładnie rozprowadzić budyń waniliowy. Resztę mleka zagotować w rondelku z dwiema łyżkami cukru, dodać rozprowadzony proszek budyniowy, zagotować, nie przerywając mieszania. Trochę budyniu przelać do opłukanego zimną wodą szklanego pucharka, wstawić do lodówki. W ten sam sposób z drugiej porcji mleka przygotować budyń czekoladowy.  Niewielką ilością budyniu czekoladowego pokryć warstwę budyniu waniliowego, odstawić na chwilę do stężenia. Podobnie ułożyć kolejne warstwy budyniu. Ostatnio warstwę lekko przemieszać widelcem, tak żeby na powierzchni pojawiły się brązowe paski.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Barbara Gamdzyk

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *