Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Szarlotka

Szarlotka z budyniem

Ciasto: 3 szkl. mąki 1 szkl. cukru 20 dag margaryny 5 żółtek 5 łyżek kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Krem: 2 budynie 2 szkl. mleka 5 białek 1 szkl. cukru 5 jabłek Sposób wykonania: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. W między czasie składniki podane na ciasto dokładnie wyrobić ze…

Szarlotka z orzechami

Składniki: 6 jabłek 2 szkl. cukru 5 łyżek cukru 2 łyżeczka cynamonu 2 szkl. mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 4 jajka 1 szkl. oleju ¼ szkl. soku pomarańczowego 2 ½ łyżeczka aromatu waniliowego ½ szkl. orzechów ¼ szkl. cukru pudru Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić po czym oprószyć cynamonem oraz 5 łyżkami cukru. Następnie…

Szarlotka owsiana

Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych 150 g masła 5 dużych jabłek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 3 jaja 1 szklanka cukru 1/2 szklanki rodzynek Sposób wykonania: Mąkę, proszek i cynamon wymieszać. 100 g masła utrzeć z połową cukru, dodać jaja. Połączyć z mąką. Jabłka obrać i pokroić w plasterki,…

Szarlotka Marzenki

Składniki: 450 g mąki krupczatki 200 g cukru 250 g masła lub margaryny 4 jaja 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia budyń śmietankowy Sposób przyrządzenia: Rozgnieść razem: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, margarynę, żółtka, śmietanę. Połowę ciasta włożyć do zamrażarki na 30-60 min. Drugą część wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia…