Składniki: 250 g biszkoptów masło 4 jajka 3 łyżki cukru pudru ¾ szkl. śmietanki cukier waniliowy kisiel bananowy owoce sezonowe Sposób wykonania; Biszkopty ułożyć na dnie formy wysmarowanej masłem. Owoce obrać i pokroić na małe kawałki. Następnie żółtka zmiksować z dodatkiem cukru, cukru waniliowego oraz śmietanką. Powstałą masę wylać na biszkopty a na niej rozłożyć…
Kategoria: Ciasta
Biszkopty
Biszkopt agrestowy
by Weronika Radtke • • 0 Comments
Składniki: 250 g biszkopcików 4 łyżki stopionego masła 2 łyżeczki cukru waniliowego masło 100 g orzechów laskowych ½ szkl. cukru 4 białka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 400 g agrestu 4 łyżki cukru 1 szkl. mleka 4 żółtka Sposób wykonania: Biszkopciki rozgnieść po czym dodać cukier waniliowy oraz roztopione masło. Całość dokładnie wymieszać i ugnieść na…
Ciasta
Tort truskawkowy na cieście francuskim
by Piotr Cymerman • • 0 Comments
Składniki: mrożone ciasto francuskie ½ szkl. syropu truskawkowego 1 skzl. kefiru kostka masła 100 g cukru pudru sok z cytryny 250 g truskawek cukier puder Sposób wykonania; Ciastem wylepić do formy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. W między czasie masło utrzeć razem z cukrem pudrem po czym nie…
Masy do ciast
Tarta z masą jabłkową
by Paulina Macioszek • • 0 Comments
Ciasta
Tarta owocowa
by Bogusia Arendt • • 0 Comments
Składniki: kruche ciasto masło kostka masła 100 g cukru 130 g cukru pudru 2 szkl. mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 100 g skórki pomarańczowej 250 g malin 150 g poziomek 100 g posiekanych orzechów włoskich kilkanaście bezików Sposób wykonania: Ciastem wylepić do i boki formy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do2 00…