Składniki ½ kg maku 5 dag masła 3 łyżki miodu 3 łyżki skorki pomarańczowej 1/2 l mleka 20 dag cukru 10 dag rodzynek 10 dag orzechów sól olejek migdałowy migdały długa bułka Sposób wykonania: Mak zemleć dwa razy po czym wlać do niego gorące mleko i dodać masło, miód, skórkę pomarańczowa, cukier, rodzynki, orzechy, szczyptę…
Kategoria: Ciasta
Sernik
Sernik z galaretką truskawkową
by Klaudia Wałęga • • 0 Comments
Ciasta
Tort migdałowy na cieście francuskim
by Wiki Staszczak • • 0 Comments
Ciasta czekoladowe
Proste ciasto czekoladowe
by Zofia Zięcina • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka 125 g czekolady 125 g masła 100 g cukru 100 g mąki Sposób wykonania: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej po czym dodać do niej masło oraz żółtka. Całość dokładnie utrzeć po czym dodać cukier oraz mąkę. Dokładnie wymieszać i dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć. Ciasto przelać do miski wyłożonej…