Składniki: 1 l mleka 1 szkl. cukru kostka masła 1 szkl. kaszy manny op. cukru waniliowego 3 op. herbatników 3 op. delicji 4 łyżki wiórków koksowych Sposób wykonania: Do rondelka wlać mleko, dodać masło, cukier, cukier waniliowy oraz kaszę. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu do zgęstnienia, wówczas dodać jeszcze wiórki koksowe, wymieszać…
Kategoria: Ciasta
Ciasta
Ciasto bananowe z rodzynkami
by Janinia Orszulak • • 0 Comments
Składniki: 20 dag margaryny 2 szkl cukru 3 jajka 2 szkl. mąki 1 szkl. płatków owsianych łyżeczka sody łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cynamonu 1 szkl. rodzynek aromat waniliowy 7 bananów mieszanka orzechów Sposób wykonania: Margarynę z dodatkiem cukru utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę, jajka, płatki, sodę, cynamon, proszek, rodzynki,…
Kremy do ciast
Krówka z kremem
by Izabella Jawor • • 0 Comments
Ciasta
Ciasto-mrowisko
by Anna Trojak • • 0 Comments
Składniki: 5 jajek 2, 5 szkl. mąki kostka masła 2 szkl. cukru kostka margaryny 5 dag płynnego miodu olej Sposób wykonania: Do maki wbić jajka po czym wyrabiać około pół godziny aby powstało elastyczne ciasto. Rozwałkować go a potem pokroić w paski, które obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie do rondelka wrzucić masło, margarynę, cukier oraz…
Ciasta czekoladowe
Ciasto czekoladowe z orzechami i migdałami
by Jadwiga Pestka • • 0 Comments
Składniki: 100 g cukru 6 jajek 1 ¼ kostki masła 3 tabliczki czekolady 150 g orzechów włoskich 150 g migdałów Sposób wykonania: Czekoladę razem z migdałami i orzechami zmiksować. Następnie masło razem z cukrem i żółtkami utrzeć na jednolitą masę, wówczas dodać orzechy, czekoladę i migdały. Całość dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać białka ubite…