Składniki: 1 kg dojrzałych owoców mango 1/3 szklanki soku pomarańczowego ¼ szklanki soku cytrynowego ¼ szklanki tequili ½ szklanki soku jabłkowego Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki deseru wymieszać, dokładnie zmiksować w blenderze. Tak przygotowany schłodzić przez 2 godzin2 w lodówce, a następnie przełożyć do zamrażalnika lub zamrażarki do lodów. Jeśli używamy zamrażalnika kilkakrotnie należy sorbet zamieszać.…
Kategoria: Ciasta
Kremy do ciast
Krem do ciasta
by Sylwia Szymik • • 0 Comments
Ciasta
Szybka kruszonka do ciast
by Iza Napieraj • • 0 Comments
Składniki: kostka masła 1 szkl. mąki 1 szkl. cukru Sposób wykonania: Do miękkiego masła wsypać cukier oraz mąkę. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę. Powstałe ciasto albo pokruszyć w dłoniach na ciasto lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Ciasta drożdrzowe
Drożdżowy placek z jabłkiem
by Paulina Waśkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 3 jajka 50 g drożdży 1 szkl. cukru 3szkl. mleka 1 kg mąki kostka masła bułka tarta Kruszonka: kostka masła 1 szkl. mąki 1 szkl. cukru jabłka Sposób wykonania: Do miski wbić jajka, po czym dodać pokrojone masło oraz pokruszone drożdże. Posypał całość cukrem i zalać mlekiem, nie mieszając odstawić na całą noc. Następnego…
Ciasta
Ciasto Eweliny
by Teresa Biedroń • • 0 Comments
Składniki: 3 szkl. mąki kostka margaryny kisiel 4 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 słoiki powideł śliwkowych 1 szkl. cukru kakao Sposób wykonania: Margarynę posiekać razem z mąką po czym dodać żółtka, 3 łyżki cukru oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie wyrobić i podzielić na 2 części. Jedną częścią wylepić do…