Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krówka z kremem

Składniki na ciasto:

  • 3 szkl. mąki
  • 4 żółtka
  • 1 szkl. cukru
  • kostka margaryny
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki miodu

    Krem:

  • 1 puszka mleka słodzonego
  • ¼ kostki margaryny
  • orzechy


 

Sposób wykonania:

  1. Wszystkie składniki podane na ciasto dokładnie ze sobą zagnieść po czym podzielić na 2 części i każdą upiec w osobnej brytfannie w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
    W między czasie mleko gotować około 3 godzin na małym ogniu w garnku w gorącą wodą.
    Po tym czasie odstawić ją do ostygnięcia, wówczas dodać margarynę i całość dokładnie zmiksować.
    Następnie na jedym blacie rozsmarować masę i przykryć drugim blatem ciasta.
    Posypać całość pokruszonymi orzechami.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *