Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Ciasta czekoladowe

Ciasto z herbatników z czekoladą

Składniki: 6 dużych herbatników pełnoziarnistych 2 łyżki masła 120 g mlecznej czekolady 6 cukierek – pianek Sposób wykonania: Herbatniki pokruszyć po czym połączyć je z masłem, wówczas przełożyć masę do formy o średnicy 15 cm. W między czasie w mikrofali roztopić czekoladę, którą wylać na wierzch ciasta. Na samej górze ułożyć jeszcze pianki przekrojone na…

Ciasto czekoladowe z wiśniami

Kwaśność wiśni i słodycz ciasta – idealna para Składniki: • margaryna kasia 1 kostka • mąka tortowa 1,5 szklanki • jajka 3 sztuki • kakao 3 łyżki • cukier puder 1,5 szklanki • proszek do pieczenia 2 łyżeczki • woda 4 łyżki • wiśnie wydrylowane 2 garście • cukier puder do posypania Sposób przyrządzenia: Margarynę,…

Czekoladowa gwiazda

Składniki: 20 dag masła 20 dag cukru 1 cukier waniliowy 3 jajka 2 płaskie łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag mąki 15 dag gorzkiej polewy czekoladowej 2-3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki płatków migdałowych 2 łyżki pistacji 1 opakowanie wiórków czekoladowych słoiczek (380 ml) wiśni tabliczka gorzkiej czekolady 40 dag śmietany kremówki…

Rozkoszny czekoladowy jeżyk

Składniki: 3 jaja 175g cukru 3 łyżki rumu 1 torebka cukru waniliowego 1 szczypta soli 200 g mąki 150 g miękkiego masła 3 żółtka 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru 50 g obranych migdałów 100 g polewy czekoladowej 1 orzech laskowy 2 białe płaskie cukierki 2 niebieskie płaskie cukierki Sposób przyrządzenia: Ubić sztywną pianę…