Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Ciasta czekoladowe

Baba czekoladowo-waniliowa

Składniki: 30 jajek 3 szkl. cukru ¾ szkl. zmielonych sucharów żytnich 1 laska zmielonej przesianej wanilii 400 g startej czekolady 1/3  szkl. mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: Całe jajka utrzeć do białości po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo suchary oraz zmieloną wanilię. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę, wówczas dodać startą czekoladę oraz białka ubite…

Czekolada plus czekolada

Tez na imieniny.. Ale w ramach udowodnienia sobie pewnej rzeczy.. Zapewne kiedykolwiek ktokolwiek z was widział sieć kawiarni CoffeeHeaven? Nie będę mówić tu o kawie, ale o deserach. Jak bym nie umiała piec i miałabym doła jak z Łodzi do Krokowa, na 200 procentów zamiast tymi procentami sie nawalić to polazłabym do jednej z takich…

Czekoladowiec

Składniki: mleczna czekolada 2 tabliczki gorzka czekolada 1 tabliczka cukier 3/4 szklanki jajka 4 sztuki kakao 2 łyżki masło 1/4 kostki miód 1 łyżka stołowa posiekane orzechy włoskie 5 dag Sposób przyrządzenia: W garnuszku należy umieścić połamaną czekoladę i razem z masłem rozpuścić ją na wolnym ogniu. Jajka należy ubić z miodem i cukrem, dodać…

Pomarańczowo- czekoladowe ciasto

Składniki: jajka 6 sztuk mąka 1 szklanka gorzka czekolada 2 tabliczki masło 1/2 kostki sok z pomarańczy 1 sztuka Sposób przyrządzenia: Czekoladę wraz z masłem należy roztopić. Żółtka należy połączyć z cukrem, utrzeć dodając mąkę i sok z pomarańczy. Wszystko dokładnie wymieszać, po czym dodać czekoladę z masłem. Białka należy ubić na sztywną pianę, połączyć…