Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Biszkopty

Biszkopt agrestowy

Składniki: 250 g biszkopcików 4 łyżki stopionego masła 2 łyżeczki cukru waniliowego masło 100 g orzechów laskowych ½ szkl. cukru 4 białka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 400 g agrestu 4 łyżki cukru 1 szkl. mleka 4 żółtka Sposób wykonania: Biszkopciki rozgnieść po czym dodać cukier waniliowy oraz roztopione masło. Całość dokładnie wymieszać i ugnieść na…

Torcik biszkoptowy bakaliowy

Składniki; 2 gotowe blaty biszkoptowe Krem: 2 szkl. mleka 3 płaskie łyżki maki 200 g masła 4 żółtka ¼ szkl. cukru 1/3 szkl. cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny 200 g bakalii Sposób wykonania: Do mleka wsypać mąkę i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Następnie żółtka razem z cukrem roztrzepać i dodać do…

Biszkopt na szybko z konfiturami

Składniki: 5 jajek 200 g cukru pudru 1 szkl. mąki tortowej cukier waniliowy masło 5 łyżek konfitur domowych cukier puder ½ łyżeczki skórki startej Sposób wykonania: Jajka oraz cukier zmiksować po czym ubijać masę nad parą, gdy zgęstnieje zdjąć znad pary. Następnie dodać mąkę oraz cukier waniliowy, delikatnie wymieszać. Powstałe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej…

Biszkopt z orzechową masą

Składniki: gotowy bałt biszkoptowy 1 ½ szkl. cukru ¾ szkl. mleka kieliszek rumu 250 g orzechów laskowych Sposób wykonania: Cukier roztopić w rondelku na małym ogniu. Gdy zacznie się karmelizować wlać mleko i mieszać aż karmel się rozpuści. Gdy całość zgęstnieje wlać rum i wrzucić grubo posiekane orzechy. Trzymać jeszcze 2 minuty na ogniu po…

Baba biszkoptowa

Składniki: 1 szkl. cukru skórka starta z ½ cytryny 8 jajek sok z ¾ cytryny 1 szkl. mąki masło cukier sól Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem z cukrem oraz skórką z cytryny do białości, wówczas dodać sok z ¾ cytryny i nadal ucierać aż masa zbieleje. Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę oraz szczyptę…