Składniki: 2 szkl. mąki 6 jajek 1 szkl. cukru 1 szkl. śmietany Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z datkiem cukru. Gdy masa stanie się biała dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę wsypując stopniowo mąkę. Delikatnie połączyć. Przelać ciasto do formy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około…
Kategoria: Biszkopty
Biszkopty
Piaskowy biszkopt
by albertos • • 0 Comments
Składniki: mąka pszenna 1/2 szklanki mąka ziemniaczana 1/2 szklanki jajka 4 sztuki cukier 1 szklanka proszek do pieczenia 4 łyżki Sposób przyrządzenia: Białka należy ubić z cukrem, podczas ubijania dać szczyptę soli, następnie dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, które wcześniej zostały wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto należy piec 30 minut w temperaturze 180…
Biszkopty
Łatwy biszkopt
by albertos • • 0 Comments
Składniki: jajka 6 sztuk mąka ziemniaczana 1/2 szklanki cukier 1 i 1/2 szklanki proszek do pieczenia 2 łyżeczki sól 1 szczypta Sposób przyrządzenia: Żółtka należy oddzielić od białek i dobrze utrzeć z cukrem. Z białek należy ubić sztywną pianę dodając do nich szczyptę soli. Do żółtek dodać po kolei mąkę, proszek do pieczenia i ubite…
Biszkopty
Ciasto piaskowo- biszkoptowe
by albertos • • 0 Comments
Składniki: mąka pszenna 1/2 szklanki mąka ziemniaczana 1/2 szklanki jajka 4 sztuki cukier 1 szklanka proszek do pieczenia 2 łyżeczki Sposób przyrządzenia: Białka proszę dokładnie ubić z cukrem, podczas ubijania dodać do nich szczyptę soli, a następnie dodać żółtka, później mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, które wcześniej zostały wymieszane razem z proszkiem do pieczenia. Ciasto…
Biszkopty
Biszkopt z owocami Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: • blat biszkoptowy 1 sztuka • porzeczki 20 dag • agrest 20 dag • białka jaj 3 sztuki • mąka ziemniaczana 1,5 łyżki • proszek do pieczenia 1/2 łyżki • cukier puder 10 dag • sól 1 szczypta Sposób przyrządzenia: Owoce proszę dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie obrać je i osuszyć. Białka jaj…