Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt na szybko z konfiturami

Składniki:

  • 5 jajek
  • 200 g cukru pudru
  • 1 szkl. mąki tortowej
  • cukier waniliowy
  • masło
  • 5 łyżek konfitur domowych
  • cukier puder
  • ½ łyżeczki skórki startej

    Sposób wykonania:

    1. Jajka oraz cukier zmiksować po czym ubijać masę nad parą, gdy zgęstnieje zdjąć znad pary.
      Następnie dodać mąkę oraz cukier waniliowy, delikatnie wymieszać.
      Powstałe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem.
      Wierzch posmarować jeszcze konfiturami.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 40 minut.
      Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym ze startą skórką cytrynową.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *