Składniki:
- 300 g gotowanej babki piaskowej
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżki miodu
- kieliszek alkoholu
- 2 łyżki soku z cytryny
- ½ szkl. kefiru
- 5 łyzek cukru pudru
- ¼ łyżeczki skórki startej z cytryny
- 120 g masła
- gotowa polewa czekoladowa
- kilka galaretek
Sposób wykonania:
- Kawę zalać 2/3 szklankami gorącej wody po czym doprawić do smaku miodem, alkoholem i sokiem z cytryny.
Powstałym ponczem namoczyć ciasto, które wcześniej pokroić na 3 blaty.
Następnie masło utrzeć z dodatkiem cukru pudru po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo kefir oraz skórkę z cytryny.
Powstałym kremem przełożyć blaty ciasta.
Wierzch oraz boki polać rozpuszczoną polewą i udekorować galaretkami