Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zupa

Kartoflanka z orzechami

Składniki: cebula ¼ szkl masła 3 pory 6 ziemniaków kość szynkowa ¼ łyżeczki zielonej posiekanej papryki ¼ szkl posiekanej cebuli 3 łyżki masła z orzeszków ziemnych Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę. Następnie  dodać ziemniaki pokrojone  plastry, pory pokrojone w krążki, kość szynkową oraz tymianek. Zalać całość bulionem i gotować pod przykryciem do…

Krupnik z grzybami Tomka

Składniki: 45 dag pieczarek 4 łodygi selera naciowego 5 marchewek 3 łyżki oliwy z oliwek 2 szkl posiekanej cebuli 1 ½ łyżki zmiażdżonego czosnku ½ łyżeczki pokruszonego tymianku ½ liścia laurowego ½ szkl kaszy jęczmiennej 3 ½ l bulionu z kury ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej sól pieprz 2 łyżki natki pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzanej…

Krupnik jarski

Składniki: 2 cebule 2 marchewki 2 łodyżki selera naciowego 3 łyżki masła puszka pomidorów 8 szkl wody łyżeczka suszonej bazylii ½ łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu 1 szkl kaszy perłowej 2 szkl mrożonej fasolki szparagowej łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę, marchew pokrojoną w kostkę oraz…