Składniki:
- 8 ząbków czosnku
- 1 l wywaru warzywnego
- 2 łyżki masła
- ¼ selera
- 4 kromki chleba razowego
- 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki gęstej śmietany
- sól
- biały pieprz
Składniki: 1 cukinia 1 kostka bulionu warzywnego 2 łyżki masła 1 cebula 1 ząbek czosnku szczypta mielonego ziela angielskiego szczypta białego pieprzu szczypta suszonego imbiru 1 łyżeczka posiekanej kolendry 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę. Następnie wlać 1 litr gorącej wody z rozpuszczoną w niej kostką…
Składniki: 2 cebule ząbek czosnku 2 marchewki 2 łodyżki selera naciowego 2 łyżki oliwy z oliwek 8 szkl wody 2 szkl soczewicy liść laurowy 1 ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu 45 dag frankfuterek 2 łyżki octu winnego Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, czosnek, marchewkę oraz seler. Po około 5 minutach wlać…