Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z porów i ziemniaków

 

Składniki:

 

  • 25 dag ziemniaków
  • 3 pory
  • 2 łyżki masła
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • ½ szkl śmietany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć pory pokrojone na talarki.
Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem i przełożyć do garnka z 1 litrem gorącej wody z dodatkiem kostki rosołowej.
Wrzucić obrane pokrojone w kostkę zmieniki.
Trzymać na ogniu około 15 minut po czym zestawić garnek z ognia do ostygnięcia.
Całość zmiksować po czym ponownie podgrzać.
Dodać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *