Składniki: 1 ½ kg zrazówki 20 dag wędzonego boczku 3 jajka 2 łyżki bułki tartej ½ łyżki zmielonego ziela angielskiego ½ łyżeczki majeranku 2 łyżki masła 1 szkl bulionu warzywnego sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone mięso pokroić na zrazy które rozbić tłuczkiem. Pozostałe okrawki zmielić razem z boczkiem, wówczas dodać bułkę tartą, ziele angielskie, majeranek…
Tag: zrazy
Listy
Pulpety z nadzieniem z kalafiora
by Weronika • • 0 Comments
Listy
Szybkie aromatyczne zrazy wołowe
by Kasia • • 0 Comments
Składniki: 80 dkg udźca wołowego 2 kiszone ogórki 9 plastrów szynki musztarda masło 1 szklanka bulionu wołowego 1 duża cebula sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 9 plastrów, każdy delikatnie rozbić, oprószyć pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą, na każdym położyć plaster szynki i ćwiartkę ogórka. Plastry zwinąć i spiąć wykałaczkami,…
Listy
Pikantne kulki z mielonego mięsa z grilla
by Patrycja Nowak • • 0 Comments
Listy
Popisowe roladki z kurczaka
by Angelika Radomińska • • 0 Comments
Przygotowanie tych roladek wymaga trochę pracy, ale warto:)naprawdę polecam popisowe roladki z kurczaka , porcja dla 4 osób. Składniki : 2 podwójne piersi z kurczaka 1 nieduży bakłażan 2 małe papryki czerwone 2 garści solonych orzeszków ziemnych 4 plastry żółtego sera wędzonego kilka łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz, inne przyprawy według gustu do smaku…