Składniki: 30 talarków szynki najlepiej nietłustej 30 talarków żółtego sera 2 opakowania ciasta francuskiego Sposób przyrządzenia: Ciasto francuskie rozwinąć z opakowania i pokroić na kwadraty, ale zwrócić uwagę na wielkośc szynki. Po pokrojeniu ciasta francuskiego nałożyć plasterkiem żółtego sera i potem szynki i zawinąć w rulonik, zlepić końce. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia…
Tag: żółty ser
Półmięsne
Parówki w cieście francuskim Małgosi
by Małgorzata Andrzejewska • • 0 Comments
Kurczak
Kotlet z kurczaka Joanny
by Joanna Kita • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety z piersi kurczaka Kilka sztuk podsmażonych wcześniej gąsek 4 plastry żółtego sera sól pieprz jarzynka curry Sposób przyrządzenia: Kotlety nacieramy przyprawami i wstawiamy do piekarnika, na blaszce lekko wysmarowanej olejem, po 10 minutach zapiekania na wierzch sypiemy pokrojone grzyby i nakrywamy serem, zapiekamy do czasu rozpuszczenia się sera. Podawać z sosem czosnkowym.…
Panga
Panga w musztardowo serowej pierzynie
by Joanna Kita • • 0 Comments
Składniki: 80 dag filetów z pangi białej, 2 cebule, 2 łyżki ostrej musztardy, 20-30 dkg grubo startego żółtego sera, 1 łyżka masła, sól i pieprz, bazylia, tłuszcz do wysmarowania naczynia. sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Rybę umyć i podzielić na porcje, osuszyć z wody, natrzeć solą pieprzem bazylią, skropić cytryną. Odstawić co najmniej na 30…
Ryby
Mintaj pod kołderką
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg filetów z mintaja (pangi, tilapii) 1 cebula sok z połowy cytryny szklanka gęstej śmietany łyżka startego, żółtego sera zioła prowansalskie garść posiekanej zieleniny mielona papryka sól pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę natrzeć sokiem z cytryny, solą i ziołami prowansalskimi. Odstawić na 1/2 godziny. Włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i wstawić do piekarnika…

