Składniki:
- 60 dag wiśni lub czereśni
- 40 dag mąki
- 1 jajo
- 3/4 szklanki wody
- sól
- 4 dag masła
- cukier puder
- 20 dag młodej śmietany
Read more →
Nadzienie:
- 30 dag mięsa ugotowanego
- 1 bułka czerstwa
- 3 dag cebuli
- 4 dag tłuszczu
- pieprz
- sól
Ciasto:
- 50 dag mąki
- 1 jajo
- 1/4 szklanki wody
- sól
- 5 dag słoniny lub masła do polania
Read more →
Nadzienie:
- 1,25 kg kapusty cukrowej
- sól
- 5 dag tłuszczu
- 4 dag cebuli
- pieprz
- 20 dag sera białego
Ciasto:
- 50 dag mąki
- 1 jajo
- 3/4 szklanki wody
- sól
- 4 dag masła lub słoniny przetopionej
Read more →
Składniki:
Nadzienie:
- 1 kg kapusty kiszonej
- 5 dag tłuszczu
- 4 dag cebuli
- sól
- pieprz
- (bułka tarta)
Ciasto:
- 50 dag mąki
- 1 jajo
- 3/4 szklanki wody
- sól
- 4 dag słoniny przetopionej do polania
Read more →
Składniki:
Farsz:
- 25 dag pekińskiej lub włoskiej kapusty
- 1/2 łyżeczki soli
- 1-2 roztarte ząbki czosnku (dowolnie)
- 2 cebule dymki posiekane
- 1/2 kg zmielonej wieprzowiny
- 6 łyżek oleju
- 1 szklanka wody
- 2 łyżeczki octu (10%)
Przyprawy:
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki sosu sojowego
- szczypta pieprzu
- 2 łyżeczki startego świeżego imbiru lub łyżeczka imbiru w proszku
- 1 łyżka czystej wódki
- 1 łyżka oleju sezamowego lub sojowego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 1/4 łyżeczki soli
- ľ szklanki wrzącej wody
- 1/4 szklanki zimnej wody
Read more →