Składniki:
- 5 pomidorów
- 12 dużych łodyg ziół: tymianek, oregano, rozmaryn, natka pietruszki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ziarna sezamu
- 1 łyżeczka soli
Składniki:
Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki posiekanego czosnku 1 kg szpinaku 4 strąki kardamonu 1 łyżeczka soli pieprz 60 g substytutu jajka w proszku 1 szkl bułki tartej olej cząstki cytryny Sposób wykonania: Na silnie rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek, smażyć około 30 sekund. Następnie dodać do niego szpinak, kardamon oraz sól i…
Składniki: 700 g rzepy 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanej trybuli 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku sól gruboziarnista pieprz ½ szkl bułki tartej Sposób wykonania: Obraną brukiew i rzepę ugotować oddzielnie w osolonej wodzie na półtwardo. Wówczas je odcedzić i wrzucić na rozgrzane masło. Trzymać na średnim ogniu…
Składniki: 700 g bulw manioku ½ łyżeczki soli 2 ½ łyżeczki soku z limonki ¼ szkl oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 1 łyżka ulubionych posiekanych ziół Sposób wykonania: Bulwy obrać i pokroić na 4 cm kawałki po czym gotować je w osolonej wodzie pod przykryciem z dodatkiem ½ łyżeczki soku z limonki około 25…
Składniki: 24 muszelki z ciasta francuskiego 1 łyżka masła 2 szkl mieszanki grzybów ½ łyżeczki soli 2 gałązki rozmarynu ¼ szkl wywaru warzywnego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Ciasto francuskie upiec według instrukcji na opakowaniu. W między czasie na rozgrzane masło wrzucić pokrojone grzyby, smażyć około 5 minut. Po tym…