
Składniki:
- 3 czerwone papryki
- 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
- 20 dkg kapusty
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 1 łyżka masła
- 4 szklanki bulionu mięsnego
- sól, pieprz, chili
- posiekany koperek


Składniki: 50 dkg żeberek wieprzowych 50 dkg ziemniaków zielenina sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte żeberka pokroić na porcje, zalać 6 szklankami zimnej wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować przez około 60 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę, dodać do wrzącego wywaru, przyprawić, gotować aż ziemniaki zmiękną.…
Składniki: 1,5 żeberek wieprzowych 1 szkl. ketchupu ½ szkl. płynnego miodu 3 ząbki czosnku 1 strączek papryczki chili 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki sosu sojowego 2 kostki bulionu kilka gałek tymianku sól pieprz cukier Sposób wykonania: Żebraka zalać bulionem i gotować około 40 minut. W między czasie miód wymieszać z sokiem z cytryny,…
Składniki: 1 kg żeberek jagnięcych Marynata: 6 łyżek oliwy sok z cytryny 3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanych listków oregano sól pieprz Sposób wykonania: Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą ora pieprzem. Następnie żeberka pokroić na porcję i włożyć do marynaty i wstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym…
Składniki: 1 cebula 5 ząbków czosnku 1 szkl. oleju 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżka octu winnego 1 łyżka cukru Sposób wykonania: Cebulę oraz czosnek drobno posiekać po czym dodać musztardę, olej oraz miód. Doprawić octem winnym oraz cukrem.