Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 1 pęczek szparagów
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- ¼ szkl białego wina
- 3 szkl bulionu warzywnego
- 300 g mrożonego groszku
- 2 szkl tłustej śmietany
- pieprz
Składniki: 3 ziemniaki 3 jajka 1 pęczek białych szparagów 2 łyżki oliwy z oliwek 1 żółtko 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy miodowej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka kaparów sól biały pieprz Sposób wykonania: Do żółtka dodać oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie utrzeć po czym…
Składniki: 2 pęczki szparagów 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka posiekanej szalotki ½ łyżeczki rozgniecionego czosnku 1 łyżeczka posiekanego tymianku 50 ml czerwonego octu winnego 250 ml oleju sól pieprz Sposób wykonania: Szparagi powiązać bawełnianą nitką i gotować na stojąco w osolonym wrzątku około 20 minut. W między czasie musztardę, posiekaną szalotkę, czosnek, tymianek oraz ocet…
Składniki: 75 dkg szparagów 50 dkg oczyszczonych odwłoków średnich krewetek 1,5 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta białego pieprzu 1 łyżka oleju 2 łyżeczki tartego imbiru 2 drobno posiekane ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe części , pokroić na mniejsze odcinki. W miseczce wymieszać bulion drobiowy, sos…