Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szparagi w sosie z czerwonym winem

Składniki:

  • 2 pęczki szparagów
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka posiekanej szalotki
  • ½ łyżeczki rozgniecionego czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanego tymianku
  • 50 ml czerwonego octu winnego
  • 250 ml oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Szparagi powiązać bawełnianą nitką i gotować na stojąco w osolonym wrzątku około 20 minut.
W między czasie musztardę, posiekaną szalotkę, czosnek, tymianek oraz ocet winny dokładnie ze sobą wymieszać.
W trakcie mieszania wlewać stopniowo olej. Doprawić do smaku solą oraz pieprze.
Miękkie szaragi ułożyć na talerzu i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *