Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ze schabu

Schabowa rolada

Składniki: 1 kg. schabu 30dag. mięsa mielonego wieprzowego sól pieprz suszone zioła tłuszcz do posmarowania blachy liście sałaty owoce i warzywne marynaty Przygotowanie; Schab rozciąć ostrym nożem formując prostokątny płat, natrzeć solą ,pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Mielone mięso przyprawić solą, pieprzem i suszonymi ziołami.  Płat mięsa rozłożyć i posmarować warstwą nadzienia…

Zrazy wieprzowe faszerowane wątróbką

Składniki: 50 dkg schabu bez kości 20 dkg wątróbki drobiowej ½ namoczonej w mleku bułki 1 jajko sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać obraną i posiekaną cebulkę, chwilę smażyć, dodać wątróbkę i…

Schab w cynamonowej glazurze

Składniki: 2 kg środkowego schaby bez kości 2 łyżki mielonego cynamonu 2 łyżki soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżki cukru 1 starta na tarce cebula 2 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i osuszyć. Ostrym nożem naciąć płytko w kratkę. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać i uzyskaną pastą natrzeć mięso. Odstawić…