Składniki:
- 5 cebul
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/5 łyżeczki tymianku
- 1 łyżeczka oregano
- 3 szklanki mąki
- sól, Pieprz do smaku
- olej
Składniki: szynka konserwowa puszka szparagów kostka masła mały słoik chrzanu drobiowa kostka rosołowa 4 łyżeczki żelatyny Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z chrzanem po czym posmarować każdy plasterek szynki. Plasterkiem tym owinąć każdego szparaga i ułożyć na półmisku. Następnie zalać je kostką bulionowa rozpuszczoną we wrzącej wodzie z dodatkiem żelatyny. Odstawić do ostygnięcia a potem…
Składniki: ½ kg buraków 5 dag starego chrzanu 1 jabłko 2 dag rodzynek sok z 1 cytryny sól cukier kminek Sposób wykonania: Buraki ugotować do miękkości po czym je odcedzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Następnie obrane jabłko pokroić w kostkę i dodać do buraków. Następnie dodać jeszcze chrzan oraz rodzynki i…
Składniki: 4 marchewki 4 jajka ½ kalafiora ½ brokułu 10 plastrów szynki 1 l bulionu 2 łyżeczki żelatyny sól Sposób wykonania: Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody po czym dodać ją do bulionu i doprowadzić do wrzenia i odstawić do ostygnięcia. W między czasie obrane marchewki pokroić w plasterki, które lekko obgotować w osolonej wodzie, ułożyć…