Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zdrowe

Jeż z koreczków

Składniki: kapusta kabanos ser żółty ogórki konserwowe czerwona papryka żółta papryka folia aluminiowa wykałaczki Sposób wykonania: Kapustę przekroić na pół i owinąć folią aluminiową. Następnie kabanos, ser, ogórki, papryki pokroić w kostkę. Wbijać je na przemian na wykałaczki, które wbić do kapusty, formując igły jeża.

Ziemniaki smażone w cieście

Składniki: 500 g ziemniaków 2 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej odrobina mleka olej ½ łyżeczki soli Sposób wykonania: Do mąki wbić żółtka, wymieszać i dodać białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli, delikatnie połączyć. Następnie obrane ziemniaki pokroić w plastry, które gotować w osolonej wodzie około 1 minuty. Odcedzić je a potem maczać…

Pyzy z mięsem Patrycji

Składniki: 7 ugotowanych ziemniaków 1 cebula 1 jajko 1 szkl. mąki ziemniaczanej 0,5 szkl. mąki czosnek granulowany Sposób wykonania: Ugotowane ziemianki zemleć w maszynce. Potem zemleć również mięso i dodać do niego posiekaną i podsmażoną cebulkę. Doprawić granulowanym czosnkiem. Natomiast do ziemniaczanej masy wbić jajko i dodać 1obie mąki. Formować kulki, które faszerować mięsnym farszem.…

Ziemniaczane pulpety z mięsnym farszem

Składniki: 5 kg ziemniaków surowych 1,5 kg ziemniaków ugotowanych 2 łyżeczki soli Farsz: 700 g mielonego mięsa wieprzowego sól pieprz majeranek 1 łyżka maggi Sposób wykonania: Ugotowane i surowe ziemniaki zemleć w maszynce po czym doprawić do smaku solą. Z powstałej masy uformować placuszki. Następnie mięso doprawić do smaku solą, pieprze ,majerankiem i maggi i…