Składniki: 30 dkg oczyszczonych, pokrojonych 3 cm kawałki łodyg rabarbaru 5 dkg brązowego cukru 1 łyżeczka tartego imbiru 1,3 szklanki jogurtu greckiego 8 dkg brązowego cukru Sposób przyrządzenia: Przygotować 4 kokilki żaroodporne o średnicy około 8 cm. Rabarbar wymieszać z imbirem i 5 dkg cukru. W każdej kokilce ułożyć warstwę rabarbaru z dodatkami. Piec w…
Tag: zapiekany
Listy
Karasie pieczone w sosie z borowików
by Kacper Barczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z karpia ( karasia, szczupaka) 1 opakowanie zupy krem z borowików (w proszku) szczypta pieprzu szczypta mielonej papryki 3 łyżki tartego żółtego sera Sposób przyrządzenia: Porcje ryby ułożyć w jednej warstwie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Zupę wymieszać z wodą ag przepisu producenta, zalać nią porcje ryby. Całość oprószyć pieprzem i…
Listy
Papryka z parmezanem i parówka zapieczona w boczku Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 4 papryki (kolorowe) 8 parówek 16 plastrów wędzonego boczku sól, pieprz 8 łyżeczek parmezanu 2 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia: Paprykę podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, przyprawić. Ser wymieszać z majonezem. Parówki obrać, podzielić na połówki. Każdą ćwiartkę papryki posmarować od wewnątrz masą serową, na niej ułożyć połówkę parówki, całość owinąć ciasno boczkiem i…
Listy
Filet z sandacza zapieczony z paluszkami krabowymi i serem
by Dominika • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z sandacza 15 dkg paluszków krabowych 2 łyżki majonezu 10 dkg tartego żółtego sera 1 łyżeczka masła sok z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić. Paluszki krabowe pokroić na plastry. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć w nim porcje ryby, rozsypać na niej plastry paluszków…
Listy
Gruszkowy zapiekany deser
by Julita Pietrusińska • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka ¾ szkl cukru pudru 2 łyżeczki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 1 szkl. śmietanka 2 łyżeczki cukru waniliowego łyżka cukru do białek 1 kg gruszek łyżka cukru tłuszcz do formy Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo śmietankę raz obie…