Składniki:
- ¼ główki kapusty
- 25 dag wędzonego boczku
- 3 cebule
- 50 dag cienkiej kiełbasy
- łyżka oleju
- strąk czerwonej papryki
- sól
- pieprz
- mielona papryka
- suszone zioła
Składniki: 50 dkg filetów z ryby 3 jajka 2/3 szklanki mleka 1, 2 łyżki tartej bułki 2 łyżki rozpuszczonego masła 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Blaszkę do pieczenia posmarować masłem, ułożyć na niej porcje ryby. Pozostałe składniki zmiksować, polać nimi porcje ryby. Zapiekać w…
Składniki: 1 kg jabłek 60 g płatków migdałowych 1 cukier waniliowy 3 łyżki cukru szczypta cynamonu 200 g masła 200 g mąki 200 g cukru Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w plastry, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać je cynamonem, cukrem oraz cukrem waniliowym. Następnie mąkę utrzeć razem z masłem i cukrem po czym dodać…
Składniki: 0,5 kg mąki 3 żółtka 300 g margaryny 3 łyżki gęstej śmietany proszek do pieczenia 1 szkl. cukru 5 małych jabłek mielone migdały Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w plastry. Następnie tłuszcz posiekać razem z mąką po czym zagnieść ciasto dodając żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia oraz cukier. Powstałe ciasto rozwałkować i wykroić z…