Składniki: 30 dag ryby wędzonej 10- 12 kromek bułki 7 dag margaryny 6 łyżek ketchupu 2 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku Sposób wykonania: Z bułek odciąć skórki po czym posmarować je margaryną i posmarowaną strona ułożyć na grillu. W między czasie rybę obrać z ości oraz skóry, podzielić ja…
Tag: zakąski
Przekąski
Kanapka z filetem rybnym (Fish burger)
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg filetów z tilapii, pangi, dorsza Mieszanka przyprawowa: 1 łyżka papryki 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka cebuli w proszku 1 łyżeczka czosnku w proszku ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki ulubionych suszonych ziół ½ łyżeczki mielonego chili 2 łyżki oliwy Sos: 1/3 szklanki majonezu 3 łyżeczki keczupu sok wyciśnięty z 1…
Przekąski
Jogurtowe racuchy z jabłkiem
by Marianna • • 0 Comments
Składniki: 2 jogurty naturalne 1 jajko 4 łyżki mąki 1-2 jabłka szczypta soli 1 cukier waniliowy olej Sposób wykonania: Do jogurtu wbić jajko, dodać mąkę, sól oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie wmieszać aby powstała jednolita masa konsystencji gęstej śmietany. Następnie obrać jabłka i pokroić je w plasterki, które zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym…
Przekąski
Koktajl karambolowy z ananasem
by Malwina • • 0 Comments
Składniki: 1 karambola 4 kostki lodu 100 ml wermutu 100 ml soku ananasowego plastry ananasa ½ szkl. szampana Sposób wykonania: Owoce umyć po czym pokroić na duże kawałki ( odłożyć kilka plasterków do dekoracji). Następnie ananasa pokroić w kostkę a lód rozbić na małe cząstki, które przełożyć do szklanek i zalać wermutem oraz szampanem i…