Składniki: 5 parówek 4 ugotowane na twardo jajka pół opakowania serka topionego 2 łyżeczki musztardy szczypiorek Przygotowanie: Parówki i jajka pokroić na kawałki i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać posiekany szczypiorek, musztardę i dokładnie wymieszać. Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzena
Tag: zakąski
Przekąski
Weka ziołowo-czosnkowa
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 1 krojona bułka weka kostka masła 2 ząbki czosnku sos koperkowo-ziołowy w proszku 2 łyżeczki posiekanego koperku Przygotowanie: Masło utrzeć i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sos koperkowo-ziołowy w proszku i koperek. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Kromki bułki posmarować masą i przykleić je do siebie tak , by powstał bochenek. Owinąć w folię…
Przekąski
Koktajl bananowy
by Kasia • • 0 Comments
Składniki: 1 banan 1 szkl. mleka 1 gałka lodów waniliowych Sposób wykonania: Obrane banany pokroić w plasterki po czym dodać do nich mleko oraz lody. Całość dokładnie zmiksować.
Przekąski
Bułki czosnkowe
by Krystyna • • 0 Comments
Przekąski
Parówki smażone w cieście
by Kaja • • 0 Comments
Składniki: 20 dag mąki 4 jajka 2 szkl. mleka tłuszcz parówki (tyle ile powstanie naleśników) szczypta soli mrożony szpinak Sposób wykonania: Żółtka wbić o mleka, dodać mąkę oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut. W między czasie szpinak zalać małą ilością osolonej wody i ugotować. Następnie białka ubić na sztywną pianę…