Składniki:
- szparagi w zalewie 1 puszka
- pasztet drobiowy 20 dag
- oliwa 1 łyżka
- cebula czerwona 1 sztuka
- ogórek korniszony 1 sztuka
- marynowane grzybki 5 sztuk
- liście sałaty
- ogórek zielony 1 sztuka
- pomidor 1 sztuka
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Składniki: mąka pszenna 25 dag miód 25 dag cukier puder 10 dag orzechy laskowe 5 dag jajka 3 sztuki otarta skórka z cytryny cynamon 1 łyżeczka kardamon 1 łyżeczka goździki zmielone 1/4 łyżeczki imbir 1/2 łyżeczki Sposób przyrządzenia: Miód należy stopić, przestudzić, cukier wraz z mąką należy przesiać na stolnicę. Dodać skórkę z cytryny, mielone…
Składniki: bagietka 1 sztuka masło 15 dag pieczarki 1,2 kg cebula 1 sztuka olej 10 dag sól pieprz natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Bagietkę należy pokroić na kromki( na ukos). Kromki bagietki należy pokroić masłem. Tak posmarowane kromki należy układać w brytfannie. Pieczarki po oczyszczeniu i umyciu należy pokroić w dość drobne plasterki i wrzucić na…
Składniki: bułka pszenna 25 dag masło 6 dag szynka 8 dag jajko 1 sztuka pomidor 1 sztuka ogórek kwaszony 1-2 sztuki sardynki puszkowane 3 dag pasta serowa gotowa 10 dag majonez 5 łyżek sałata zielona natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Bułkę należy pokroić w plastry i posmarować ją masłem. Szynkę należy pokroić w plasterki. Połowę z…