Składniki: 250 g odfiletowanej kilki 50 g majonezu 3 jajka 300 g białego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Jajka pokroić i ułożyć na kromkach chleba. Kilkę pokroić w paseczki, które zwinąć w kółeczka, które ułożyć na środku kromki. Wypełnić je majonezem. Udekorować natką pietruszki.
Tag: zakąski
Przekąski
Kanapka z sałatką z tuńczyka
by Kamila Włoch • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki pokrojonego drobno ogórka kiszonego 1 łyżka posiekanego selera naciowego 1 łyżka marynowanej czerwonej kapusty 1 posiekane, gotowane na twardo jajko 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżka soku cytrynowego 1 łyżka pokrojonych drobno pomidorów sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Tuńczyka obsączyć z…
Przekąski
Kanapki z jabłkiem i żółtym serem
by Daria Gaj • • 0 Comments
Składniki: 4 kromki chleba razowego 4 plastry sera gołda 1 kwaśne jabłko masło Sposób przyrządzenia: Kromki chleba razowego posmarować masłem, ułożyć na nich cienkie plastry obranego jabłka, całość przykryć plastrem sera. Podawać na zimno lub zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku. Oczywiście skład kanapek można urozmaicić np dokładając dodatkową warstwę jabłek, plaster pomidora czy też wędliny.
Przekąski
Kanapki z gotowanym mięsem
by Przemysław Kapica • • 0 Comments
Składniki: 4 kromki razowego chleba 20 dkg gotowanego mięsa 4 łyżki majonezu masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Częstokroć mamy problemy z wykorzystaniem mięsa pozostałego z gotowania chociażby tradycyjnego rosołu. Oto moja propozycja. Około 20 dk pozbawionego błon i tłuszczu mięsa pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Pieczywo posmarować masłem i obłożyć…
Przekąski
Koreczki z wędzonego łososia i oliwek
by Mirosława Piszczek • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg wędzonego łososia w plastrach oliwki z nadzieniem paprykowym lub innym ulubionym 1 łyżka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Łososia pokroić w paski o szerokości około 1 – 1,5 cm, skropić sokiem z cytryny. Na drewniane szpadki do szaszłyków nabijać oliwki przeplatając je paskami łososia. Układać na półmisku ozdabiając zieleniną i plastrami cytryny.…