Składniki: 4 podłużne bułki 200 g drobiowej wędliny 150 g pieczarek 2 jabłka natka pietruszki 2 łyżki majonezu sól pieprz sos sojowy ogórek Sposób wykonania: Pieczarki zalać wodą i doprowadzić do wrzenia po czym je odcedzić i pokroić w plasterki. Następnie obrane jabłka, ogórek i wędlinę pokroić w drobną kostkę i dodać do pieczarek. Wmieszać…
Tag: zakąski
Listy
Kanapeczki z pastą i melonem
by Renata Strózik • • 0 Comments
Składniki: ½ cebuli pomidor ½ puszka tuńczyka sok z cytryny sól pieprz łyżka oliwy ½ melona 4 dag majonezu 8 kromek bagietki 4 plasterki szynki Sposób wykonania: Cebulę posiekać, pomidory pokroić w drobną kostkę. Dodać do nich tuńczyka, sok z cytryny oraz oliwę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie z…
Listy
Gorące placuszki
by Ewa Kacprowicz • • 0 Comments
Listy
Chrupiące kanapki
by Anna Makuła • • 0 Comments
Składniki: op. chrupkiego pieczywa 20 dag wędzonego ryby ząbek czosnku jajko sól pieprz 2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Rybę zemleć w maszynce. Następnie jajko ugotować na twardo, obrać i posiekać, dodać do ryby. Czosnek również posiekać i dodać do pozostałych składników. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą pastą posmarować kromki…
Listy
Kolorowe koreczki
by Mateusz Kornatowski • • 0 Comments
Składniki: 2 plastry żółtego sera plaster szynki puszka koreczków helskich oliwki pomidorki koktajlowe ogórek marynowane cebulki Sposób wykonania: Ser oraz szynkę pokroić w kostkę, ogórek w plasterki a pomidorki i cebulki na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki nabijać na przemian na wykałaczki, dodając odsączone koreczki helskie oraz oliwki.