Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zakąska

Sałatka z ananasem w sosie koperkowo- ziołowym

Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 4 pory/ białe części/ 5 jajek 8 mandarynek ½ szklanki majonezu sos koperkowo-ziołowy Sposób przyrządzenia: Przygotować sos koperkowo-ziołowy wg przepisu na opakowaniu. Pory jasne części umyć, osączyć i pokroić w talarki. Ananasy i kukurydzę osączyć na sicie. Ananasy pokroić w kawałki. Mandarynki obrać i rozdzielić na cząstki. Ugotowane…

Sałatka z jajkami i rzeżuchą

Składniki: 5 ugotowanych na twardo jajek 1 zielony ogórek 3 ząbki czosnku 1 opakowanie kiełków soi 10 dka startego żółtego sera Gouda 1 łyżeczka octu balsamicznego ½ szklanki rzeżuchy 4 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ugotowane jajka obrać i pokroić w kostkę. Ogórka umyć, obrać i pokroić w pół plasterki. Rzeżuchę umyć,…

Sałatka z mięsem i rzodkiewką w sosie koperkowym

Składniki: 2 pęczki dorodnej czerwonej rzodkiewki 40 dkg mięsa konserwowego z puszki 1 średnia kapusta pekińska 2 pęczki zielonego koperku 5 ugotowanych na twardo jajek sól, pieprz do smaku ½ szklanki śmietany 18% Sposób przyrządzenia: Ugotowane jajka pokroić na plastry. Mięso pokroić w kosteczkę. Rzodkiewki umyć i pokroić w talarki. Koperek umyć, osączyć na papierowym…

Sałatka z fasoli z razowym chlebkiem

Składniki: 40 dkg żółtego sera Gouda puszka czerwonej fasoli 4-5 kromek razowego chleba 6 ząbków czosnku sól, pieprz do smaku ½ szklanki majonezu olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Fasole osączyć na sicie. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać z fasolą. Żółty ser Gouda zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kromki razowego chleba pokroić w…

Sałatka z pieczarkami i oliwkami

Składniki: ½  kg pieczarek 6 marchewek 2 średnie cebule 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz, Vegeta do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać, podsmażyć z pieczarkami na oleju. Marchewkę umyć, obrać, ugotować, zetrzeć na tarce…